KOFFIETIJD

Gelukkig wel alle ruimte bij RTL, waar ik mocht aanschuiven bij Pernille la Lau. Ze was erg onder de indruk van het boek en het achterliggende verhaal.


GEEN NACHTZOEN

Opnames bij de EO voor De Nachtzoen. De uitzending werd verboden, omdat 'Morgan, een liefde' behalve over liefde ook over reincarnatie gaat...tja...

Bizar, omdat het aangename gesprek met Marleen Stelling ging over het mysterie, het onverklaarbare. En ik ben een romancier, geen prediker die het beter weet en een paar stellingen vastpint op een kerkdeur. Het pijnlijke is dat de IKON-redactie moet werken onder EO-bestuur. De vrijzinnigheid van de open geest wordt gekneveld door de angst en oogkleppen van de EO. Treurig.


WINGS

Op de dag af, is het nu 3 maanden geleden dat mijn boek "Morgan" werd gepresenteerd. De avond in Het Koelhuis was een prachtig feest met dierbaren. Inmiddels ligt de vierde druk in de winkel. Morgan en Betrys reizen van mond tot mond, hart tot hart. Op een van de avonden in het land, in Oosterbeek, kwam er een oudere dame naar me toe. Ze had iets voor me. Ze legde een klein pakje in mijn hand. Ik opende het, ik rilde even. Ze gaf me originele 'Airborne Wings'. Haar vader had deze 'wings' gevonden in 1944/45 in Arnhem. Dit geschenk koester ik, bewaar het goed. De speld heeft op een baret gezeten van een van de jongens die bij Arnhem zijn geland.

Helaas ging de tv-uitzending van De Nachtzoen niet door. De EO-leiding heeft uitzending van deze aflevering verboden.

Kijk op de agenda voor lezingen in de buurt!!

LEKKER BOEKIE!!

Op 10 september verschijnt Lekker Boekie. Geen roman, maar een enthousiasmerend boekje over Leesclub Nescio. In 2015 begonnen we. Zes (inmiddels zeven) jongens en ik. Samen lezen, samen de literatuur ontdekken, onder het mom van zo bereiden we ons voor op het mondeling Nederlands. Jongens van vijftien, de opgegeven groep, de jongens die toch niet in boeken en verhalen geinteresseerd zouden zijn. Al na een paar weken waren ze om. Ze verslonden boeken, namen zitting in de jury voor de Nederlandse Literatourprijs. Hun leven veranderde, hun wereld verruimde, ze reflecteerden, groeiden en maakten andere keuzes. Lekker Boekie laat het belang zijn van literatuur- en kunstonderwijs, of beter gezegd. Opvoeding. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij goedwillende docenten in een modern schoolsysteem. Het is aan ons allemaal.

Sat, 29 August