December 2023

 

Ik ben een onbetrouwbare blogger gebleken. Ik zit meestal op Facebook en Instagram. Ja, ja, ja.. dat wel.
Er is zoveel gebeurd. De afgelopen weken heb ik zoveel reacties gehad op 'Morgan, een liefde'. Na de publicatie in Trouw op 16 september en de uitzending van De Verwondering op 29 oktober heb ik veel hartverwarmende reacties gehad.
Bijna zes jaar na verschijning komt binnenkort de twaalfde druk uit. Een mooie eindejaarsgeschenk.

 

En er komen lezingen/optredens!

 

6 februari in de Flopbieb in Toldijk (over De Lafaard en Morgan)

16 februari in Theater Fazant in Deventer (over Morgan)

16 maart Boekenbal in Apeldoorn met Conny Palmen, Tommy Wieringa en Eus.

 

De Lafaard


In 2022 verscheen De Lafaard, een poetische roman over het plattelandsleven in Oost-Nederland van in en na de Tweede Wereldoorlog.KOFFIETIJD

Gelukkig wel alle ruimte bij RTL, waar ik mocht aanschuiven bij Pernille la Lau. Ze was erg onder de indruk van het boek en het achterliggende verhaal.


GEEN NACHTZOEN

Opnames bij de EO voor De Nachtzoen. De uitzending werd verboden, omdat 'Morgan, een liefde' behalve over liefde ook over reincarnatie gaat...tja...

Bizar, omdat het aangename gesprek met Marleen Stelling ging over het mysterie, het onverklaarbare. En ik ben een romancier, geen prediker die het beter weet en een paar stellingen vastpint op een kerkdeur. Het pijnlijke is dat de IKON-redactie moet werken onder EO-bestuur. De vrijzinnigheid van de open geest wordt gekneveld door de angst en oogkleppen van de EO. Treurig.


WINGS

Op de dag af, is het nu 3 maanden geleden dat mijn boek "Morgan" werd gepresenteerd. De avond in Het Koelhuis was een prachtig feest met dierbaren. Inmiddels ligt de vierde druk in de winkel. Morgan en Betrys reizen van mond tot mond, hart tot hart. Op een van de avonden in het land, in Oosterbeek, kwam er een oudere dame naar me toe. Ze had iets voor me. Ze legde een klein pakje in mijn hand. Ik opende het, ik rilde even. Ze gaf me originele 'Airborne Wings'. Haar vader had deze 'wings' gevonden in 1944/45 in Arnhem. Dit geschenk koester ik, bewaar het goed. De speld heeft op een baret gezeten van een van de jongens die bij Arnhem zijn geland.

Helaas ging de tv-uitzending van De Nachtzoen niet door. De EO-leiding heeft uitzending van deze aflevering verboden.

Kijk op de agenda voor lezingen in de buurt!!

Op zaterdag 19 september roemde Lidewijde Paris en passent De Aankomst en Morgan, een liefde...  en sprak uiteindelijk over Lekker Boekie!

https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/65007-2020-09-19-de-boeken-met-lidewijde-paris

/blog-and-news

Mon, 21 September Read more

Lezen met jongeren!!! Vanaf 10 september in de winkel

Sat, 29 August Read more

Lezen met jongeren!

Sat, 29 August Read more

Mijn roman 'Morgan, een liefde' is bijna twee jaar geleden verschenen. En nog altijd vindt het boek nieuwe lezers. De afgelopen twee jaar heb ik al veel lezingen mogen houden over de achtergronden van deze roman. Ook ben ik een aantal maal uitgenodigd door leesclubs, waar ook de totstandkoming van dit boek werd besproken. Dit jaar houd ik nog een lezing, op een schitterde plaats in het westen van ons land, in Schipluiden op 4 december 2019. Natuurlijk lees ik er ook voor en is er alle tijd om naar elkaar te luisteren en ervaringen uit te wisselen.

Voor meer nieuws bezoek dan de Facebookpaging Morgan, een liefde.

Sat, 09 November Read more

Lezingen, signeren en praten over.....

Sat, 05 May Read more

Een aangrijpende roman over de liefde. Niet over een flirt, over een passionele vrijpartij, maar over de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt.

Een soldaat in Wales, begin jaren veertig. Een schrijver van ver na de oorlog. Op een onverklaarbare manier zijn hun levens met elkaar verwikkeld. De schrijver gaat op onderzoek uit, reist naar Wales en komt in een avontuur terecht dat hem confronteert met het onbegrijpelijke. De zoektocht leidt hem naar een oude vrouw die nog altijd verlangt naar haar grote liefde.

Wed, 03 January Read more